z

COVID-19 Update: We're still here and ready to help! Check out our extended service. Read more ...

Order the most beautiful ukuleles

Shop for the most popular western guitars

Go directly to guitar strings and order online

z

Free shipping from €49.95

Order all keyboards directly online

NORD: the most popular piano on stage

Beautiful collection of more than 60 pianos and 25 grand pianos

z

Free shipping to EU from €99.95

z

Free shipping to EU from €99.95

Choose from a variety of handmade violins

Rosin for string instruments. Order online easily

Practice in silence. View all electric violins

z

Free shipping to EU from €99.95

z

Free shipping from €99.95

Wat is het verschil tussen een goedkope en een dure gitaar?

  • 2 Read time

Goedkope of dure gitaar?

Het is de eeuwige vraag van iemand die graag gitaar speelt als hobby of ambities heeft om professioneel te gaan optreden: ‘Welk type gitaar moet ik aanschaffen?’ Nu is een gitaarmerk als Fender vaak een stuk duurder dan een startersgitaar voor muziekles, maar daar tussenin ligt nog een heel breed scala aan prijsklassen. We kunnen moeilijk in jouw portemonnee kijken natuurlijk, maar misschien begrijp je beter waarin de kosten zitten als we uiteenzetten welke aspecten een gitaar prijzig maken. 


gitaar klankast

Welke factoren maken een elektrische gitaar duur?

✔️ De constructie van de gitaar

Indien de hals van de gitaar zit vastgeschroefd aan de body noemen we dat‘bolt-on’ en dat is relatiefgoedkoop, omdat beide onderdelen onafhankelijk van elkaar worden geproduceerd. Deduurdere versie van gitaar-constructie heet‘neck-through-body’ en biedt jou betere geluidseigenschappen, maar kost veel meer tijd om te produceren. 


✔️ Het materiaal van de gitaar

Je betaalt voor kwaliteit, zo simpel is het natuurlijk. Als het om houtsoorten gaat heeft elke houtsoort zijn eigen voor- en nadelen. Goed om te weten als beginner is dat je waarschijnlijk weinig verschil hoort tussen houtsoorten en het verschil al helemaal veel subtieler is bij een elektrische gitaar in vergelijking tot een akoestische gitaar.


✔️ De hardware van de gitaar

Net zoals bij het materiaal; kwaliteit = duurder. Bijvoorbeeld als de fret van jouw gitaar van roestvrij staal is gemaakt, zal hij langer meegaan dan de fret van een budget-gitaar. Het soort brug kan ook impact hebben op de kosten van jouw gitaar. Een zwevende brug maakt de constructie een stukje complexer en daardoor ook duurder.


gitaar op bank

✔️ De afwerking van de gitaar

De details die alleen de echte gitaar-kenners zien, die maken een gitaar uniek. De afwerking is heel essentieel voor de klank van je gitaar. Zitten alle elementen precies op de goede plek? Zijn je frets goed afgewerkt? Dit zijn zaken die qua klank een wereld van verschil kunnen veroorzaken.

Dus wat voor gitaar heb ik nodig?

Zoals we al in de introductie benoemden, is daar niet echt een eenduidig antwoord op te geven. Het is vooral ook budget-afhankelijk. Bij Music All In hebben we in elk geval een breed aanbod (elektrische) gitaren en alle expertise in huis om jou van een gitaar te voorzien die bij jouw doelen past en natuurlijk ook bij jouw budget. Kijk vooral rond op onze website op de gitaarafdeling en neem bij vragen contact met ons op viaklantenservice@musicallin.nl of whatsapp.Search

z