🎸 Dit zijn de mooistetweedehands muziekinstrumenten van deze maand

Bestel gemakkelijk de mooiste ukulele's

Shop voor de populairste western gitaren

Ga direct naar gitaarsnaren en bestel snel online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Nieuw: de Roland LX digitale piano's

Bezoek onze Piano & Vleugel showroom in Noordwijk

Bestel alle keyboards direct online

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Kies uit verschillende handgemaakte violen

Hars voor strijkinstrumenten. Bestel eenvoudig online

Oefen in stilte. Bekijk elektrische strijkinstrumenten

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

z

Gratis verzending vanaf € 49,95

Wij kopen jouw gebruikte instrument

Bekijk alle tweedehands gitaren

Bekijk alle tweedehands instrumenten

Festivalzomer 2024: deze festivals mag je niet missen!

  • 6 Read time

De zomer staat voor de deur en het festivalseizoen is begonnen. Natuurlijk wil jij deze zomer ook een paar te gekke festivals bezoeken, maar welke zijn er nu echt de moeite waard? Het aanbod is tegenwoordig enorm en je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Daarom komen wij met ‘Music All In’s Pick’s’ met de allerleukste festivals van deze zomer!

 

De Big Five: de meest iconische festivals

We beginnen onze lijst met enkele grote en meest bekende festivals van Nederland. Deze festivals bieden vaak voor elk wat wils en bieden een breed pallet aan muziekstijlen. Ook staan de grootste artiesten ter wereld op de line-up dus het is altijd de moeite waard om één of meerdere van deze muziekfestivals te bezoeken.

In onze selectie vind je niet de vijf allergrootste festivals maar een selectie van festivals die echt een begrip zijn en toonaangevend voor de Nederlandse festivalzomer.

 

Pinkpop: moeder aller festivals

Pinkpop festival

Een van de allerbekendste popfestivals van Nederland is natuurlijk Pinkpop en wordt elk jaar in het Limburgse Landgraaf gehouden. De eerste editie was op 18 mei 1970 wat betekent dat dit jaar (2024) al de 54e editie van dit iconische festival plaatsvindt.

De programmering is erg pop georiënteerd en voor de headliners worden voor astronomische gages acts als Red Hot Chili Peppers, Metallica en andere wereldberoemde artiesten ingevlogen.

Ook dit jaar staan er grote artiesten geprogrammeerd, je vindt er onder andere Måneskin, Nothing But Thieves, Avril Lavigne, The Analogues, Sam Smith en Calvin Harris. Van eigen bodem zien we dit jaar Ilse de Lange, Acda en de Munnik, Dool, Davina Michelle en Froukje op Pinkpop.

 

Zwarte Cross: het allergrootste Nederlandse festival

zwarte cross festival

De Zwarte Cross begon ooit als kleinschalig festivalletje in 1997 dat werd georganiseerd door de Achterhoekse band Jovink en de Voederbietels. Inmiddels is dit festival met meer dan 237.000 bezoekers per weekend uitgegroeid tot het allergrootste festival van Nederland.

Het festival is enorm maar staat bekend om zijn gemoedelijke sfeer en een zeer divers publiek. De programmering is uiterst divers en biedt een breed scala aan muziekgenres met nationale en internationale artiesten. Verder vind je er ook theater, kunst en uiteraard motorcross en stunts. Op het hoofdpodium vind je dit jaar o.a. Di-rect en Living Colour. 

 

North Sea Jazz: iconisch en veel meer dan jazzmuziek

northsea jazz festival

Uiteraard is North Sea Jazz het festival waar je de beste jazzmuziek van de wereld vindt, maar het festival is uitgegroeid tot een van de allerbekendste festivals en biedt tegenwoordig naast jazz en blues ook soul, funk, hiphop en pop.

Northsea Jazz begon in 1976 in Den Haag maar is in 2006 verhuisd naar Ahoy Rotterdam om meer bezoekers kwijt te kunnen. De allergrootse jazzartiesten zoals Miles Davis en Ella Fitzgerald stonden op de podia van Northsea Jazz, maar ook kon je er Amy Winehouse, Lenny Kravitz, Stevie Wonder, Alicia Keys en Snoop Dogg bewonderen.

Elk jaar zin er meer dan 150 optredens dus er is in ieder geval genoeg te zien en horen. Dit jaar vind je naast de grote jazzmuzikanten ook Joss Stone en Sting op de podia.

 

Lowlands: een jaarlijks cultureel hoogtepunt

lowlands festival

Ook Lowlands in Biddinghuizen Flevoland is echt een iconisch Nederlands festival en is een cultureel hoogtepunt voor duizenden Nederlandse maar ook buitenlandse bezoekers. Het muziekfestival is in 1993 opgericht en ook Lowlands heeft altijd een line-up met enorm diverse muziekstijlen variërend van pop, rock en elektronische muziek tot hip-hop, en indie gecombineerd met comedy, theater, film, kunst en lezingen.

Dit jaar vind je op Lowlands o.a. Teddy Swims, Queens Of The Stone Age, Skrillex, Fred Again en de Sugababes om er maar een paar te noemen…

 

Mysteryland: het land van de dancemuziek

mysteryland

Mysterland bestaat al sinds 1993 en is het meest diverse en bekendste elektronische muziekfestivals van ons land. Mysteryland wordt gehouden in augustus op het voormalige Floriade terrein in Haarlemmermeer. Mysteryland trekt danceliefhebbers vanuit de hele wereld met een zeer diverse line-up van o.a. house, trance, techno en drum & bass.

Mysteryland biedt haar bezoekers veel meer dan alleen maar muziek. Het festival staat bekend om de magische sfeer door creatieve decoraties en kleurgebruik. Je vindt er kunst- installaties, theater, workshops en diverse foodtrucks die allemaal bijdragen aan het typische Mysteryland gevoel dat enorm wordt gewaardeerd door de elektronische muziekfestival gemeenschap.

  

Metalfestivals: hard, harder hardst! 

Als je een echte metal-liefhebber bent dan kun je deze zomer een echt metalfestival natuurlijk niet overslaan! Double Bass pedalen en harde elektrische gitaren here we come!

metalfestival

 

Graspop Metal Meeting

Als echte metalhead mag je dit festival gewoon niet missen! Okay, het festival is in België en niet in Nederland maar het is maar een klein stukje over de grens en Graspop is echt één van de grootste en meest iconische metalfestivals van Europa. Jouw kans om in één weekend bands als The Scorpions, Limp Bizkit, Five Finger Death Punch, Extreme, Tool, Megadeath en nog veel meer te zien!

  

Dynamo Metalfest

In Eindhoven vind je sinds 2015 het Dynamo Metalfest, voortgekomen uit het ooit zo legendarische Dynamo Open Air dat helaas niet meer bestaat. Gelukkig heeft Dynamo Metal fest de laatste jaren een goede reputatie opgebouwd in de metal gemeenschap en beidt elk jaar een sterke en gevarieerde line-up. Grote namen zijn dit jaar Dimmu Borgir, Saxon, Clutch, Skindred en Whitechapel.

 

Dance, dance dance

We noemden hierboven al Mysteryland maar Nederland heeft nog veel meer te bieden op dancegebied. Het is ook maar net waar je van houdt. Zo zullen technofans hun hart ophalen op Awakenings, en ben je van de hardstyle ga dan zeker naar Defqon.1. Wij zoomen nog even in op twee dancefestivals met een ultieme sfeer.

draaimolen festival Tilburg

 

Dekmantel

Jaarlijks vind je in het Amsterdamse bos het festival Dekmantel wat georganiseerd wordt door het gelijknamige platenlabel. De locatie alleen al zorgt voor een sprookjesachtige en intieme sfeer. De line-up wordt uiterst zorgvuldig samengesteld en bestaat uit verschillende genres van elektronische muziek, gevestigde artiesten en opkomende talenten.

 

Draaimolen

Dit festival, met zijn leuk gekozen naam, is een waanzinnig leuk festival dat een gevarieerde line-up van vooral underground elektronische dancemuziek biedt. Unieke locaties als een verlaten fabriekscomplex of midden in het bos zorgen keer op keer voor een bijzondere sfeer. Er is veel aandacht voor decoratie en er wordt samengewerkt met lokale kunstenaars voor een creatieve en bijzondere omgeving. Dit jaar vind je Draaimolen begin september in het Mob-complex in Tilburg.  

 

Jazz- & bluesfestivals

holland international bluesfestival

 

Holland international bluesfestival

Het Holland International Bluesfestival is een betrekkelijk jong festival dat in no-time een waanzinnige reputatie heeft opgebouwd door o.a. de indrukwekkende programmering. Vele internationale top-acts speelden er al en de programmering biedt zowel klassieke blues als verschillende moderne variaties van het genre. Het festival wordt gehouden in Grolloo, de geboorteplaats van Harry Muskee van de legendarische Nederlandse bluesband Cuby and the Blizzards.

 

Breda Jazz

Breda Jazz is een geliefd festival onder jazz- en bluesliefhebbers. Het festival wordt al sinds 1971 gehouden en vindt plaats op meerdere locaties in de stad. Ook hier vind je de meest traditionele jazz en blues maar ook uiteenlopende afgeleide stijlen zodat er ook een zeer gevarieerd publiek op afkomt. Het festival wordt geprezen om de geweldige sfeer.

 

Americana: Amerikaans rootsmuziek

Rotterdam bluegrass festival

 

Rotterdam Bluegrass festival

Country en bluegrass liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het Rotterdam Bluegrass Festival wat wordt gehouden op meerdere locaties in het hart van Rotterdam. Hier vind je alle stijlen van Amerikaanse rootsmuziek en een gemoedelijke sfeer van muziekliefhebbers. Met een goed gevarieerde line-up wordt Rotterdam drie dagen van juni omgetoverd tot hoofdstad van de rockabilly, country, bluegrass en rock and roll en hoor je waar je ook maar komt het geluid van banjo's, akoestische gitaren, mandolines, resonators en violen!  

Reggae: ultiem relaxte sfeer

raggae festival woods

Reggae blijft een populair genre is natuurlijk bij uitstek geschikt voor een relaxte festivalsfeer. Eigenlijk hebben alle grote festivals wel een reggae tent of stage maar als echte reggae-liefhebber ga je deze zomer natuurlijk ook wel naar een echt reggaefestival.

 

Raggae Lake

In augustus vind je aan de Gaasperplas van Amsterdam het Raggae Lake festival. Je vindt hier alle reggae-stijlen als dancehall, rootsreggae, dub en meer. Opkomende artiesten en grote namen wisselen elkaar af. Dit jaar o.a. Damian Marley, Protoje en The Wailers.

 

Reggae Woods

In Rotterdam vind je in juli in het Zuiderpark een nieuw reggaefestival: Reggae Woods festival. Het belooft een geweldig festival te worden met vijf stages en een schitterende line up met o.a. Busy Signal en Steel Pulse!

 

Gratis muziekfestivals

Heb je geen zin om een duur kaartje te kopen? Er zijn in Nederland erg veel leuke gratis festivals. Dit zijn er een paar die zeker de moeite waard zijn:

 

Appelpop - Tiel

Zomerparkfeest - Venlo

Big Rivers – Dordrecht

Wantijpop - Dordrecht

Matrixx At The Park - Nijmegen

Zomerspektakel aan het meer – Alphen aan de Rijn 

 

Zelf op een festival spelen?

Droom je er van om zelf ook ooit op één van deze te gekke festivals te spelen? Niks is onmogelijk als je er echt voor gaat! Het begint vaak met het leren bespelen van een muziekinstrument, of misschien doe je dit al? Bij Music All In hebben we alle muziekinstrumenten op voorraad dus kijk eens op onze website of kom gezellig langs in onze muziekwinkel in Noordwijk.

Bij Music All In hebben we ook altijd een grote voorraad met de meest te gekke tweedehands muziekinstrumenten. Je vindt ze op onze speciale pagina voor tweedehands muziekinstrumenten

 

 

Leave a comment (alle velden verplicht)

Comments are manually approved before they become visible.

Zoeken

z